Hoe maak je zelf de lekkerste eiersalade

Geplaatst op 06-12-2022

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je een heerlijke eiersalade kunt maken. We hadden het al over groene pesto, maar een eiersalade is zeker ook écht een topoptie voor ontbijt én lunch.

Eiersalade is een klassiek en eenvoudig recept dat bijna iedereen wel kent. Het is de perfecte manier om overgebleven gekookte eieren op te maken en tegelijkertijd iets lekkers te eten te maken.

Om te beginnen heb je nodig:

Begin door de eieren, mayonaise, mosterd, zout, peper, ui en dille of peterselie in een grote kom te doen. Meng alles goed door elkaar totdat alle eieren bedekt zijn met de mayonaise. Proef de salade en breng eventueel op smaak met extra zout en peper. Lust je geen peterselie, dan kan je deze ook vervangen door bieslook.

Je kunt de eiersalade nu direct serveren, bijvoorbeeld op een broodje of als salade bij een maaltijd. Je kunt de salade ook bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje. Zo kun je er later in de week nog van genieten.

Ik hoop dat jullie genieten van deze heerlijke eiersalade. Probeer gerust verschillende kruiden uit en maak je eigen unieke versie. Smakelijk eten!