Hoe maak je een lekkere groene pesto zelf thuis?

Geplaatst op 06-12-2022

Categorie: Eten en drinken

Vandaag wil ik met jullie delen hoe je zelf een heerlijke, groene pesto kunt maken. Pesto is een klassiek Italiaans sausje dat voornamelijk gemaakt wordt van verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Hoewel dit de traditionele ingrediënten zijn, is er geen reden waarom je hier niet wat groen mee kunt mengen.

Om te beginnen heb je nodig:

Begin door de basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine of blender te doen. Mix alles goed totdat het een gladde saus is geworden. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voeg nu wat groen toe. Dit kan bijvoorbeeld spinazie, boerenkool of courgette zijn. Mix alles nogmaals goed totdat het een gladde, groene pesto is geworden.

Je kunt de pesto nu direct gebruiken, bijvoorbeeld op een broodje of als saus voor pasta. Je kunt de pesto ook bewaren in de koelkast in een afgesloten potje. Zo kun je er later in de week nog van genieten.

Ik hoop dat jullie genieten van deze heerlijke, groene pesto. Probeer gerust verschillende groenten uit en maak je eigen unieke versie. Smakelijk eten!