De kledingstijl van hippies: nog steeds erg hip

Geplaatst op 06-12-2022

Vandaag wil ik het met jullie hebben over de kledingstijl van hippies. Hippies waren een beweging uit de jaren 60 en 70 die bekend stonden om hun vrijzinnige en tegen de maatschappij gerichte ideeën. Ze stonden bekend om hun vreedzame en vriendelijke houding, en hun kledingstijl was net zo opvallend als hun levensfilosofie.

De kleding van hippies was luchtig en comfortabel, en werd vaak in felle kleuren en met opvallende prints gedragen. Veel hippies droegen lange rokken of jurken gemaakt van natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen. Deze werden vaak gecombineerd met sandalen of blote voeten, wat symboliseerde dat ze verbonden waren met de natuur.

De heren droegen vaak wijde broeken gemaakt van natuurlijke stoffen, zoals katoen of linnen. Deze werden vaak gecombineerd met vrijetijdsshirts met felle kleuren en prints, en sandalen of blote voeten. Ook bandana's en hoeden werden veel gedragen door mannen, als bescherming tegen de zon of als fashion statement.

Bij hippies ging het niet zozeer om het volgen van mode, maar om het uiten van hun individualiteit en het laten zien van hun verbondenheid met de natuur. Veel hippies droegen ook accessoires zoals kettingen, armbanden en oorbellen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of kralen.

De kledingstijl van hippies was dus luchtig, comfortabel en vrij, en ging om het uiten van individualiteit en verbondenheid met de natuur. Hoewel de hippiebeweging al lang voorbij is, zijn veel van deze elementen nog steeds terug te zien in de hedendaagse mode.