Ken jij een goed doel?

006JIPPAnimatie is weer op zoek naar verenigingen die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken. Met hun opbrengst wil de vzw kleinschalige initiatieven steunen.

De opbrengsten van zowel de verhuur, de comedy en vertelnamiddagen gaan steeds naar het gekozen goede doel. ‘Er bestaan heel wat organisaties die zich inzetten voor jongeren en altijd wel wat hulp kunnen gebruiken,’ zegt Lien. ‘De feitelijke vereniging KIEMMA kreeg van ons het eerste jaar onze steun. Door onze inbreng konden ze speelgoed kopen voor hun Sinterklaasfeest, georganiseerd voor kansarme kinderen uit een Antwerpse wijk. Zo steunden we ook al de organisatie Hannibal Vakanties uit Berchem, we sponsorden mee voor het aankopen van een tweedehands-tandem waarmee jongeren met een beperking mee konden op fietskamp.’ Vorig jaar schonk de Broechemse vereniging nog 3 tenten aan AJOK VZW uit Gent.

‘We hebben wel enkele voorwaarden opgesteld. Het goede doel moet even kleinschalig zijn als onze vzw en in het teken staan van jongeren en/of kinderen’, aldus Lien Melotte.

De vzw uit Broechem wil niet Music For Life achterna en zomaar wat geld storten op een rekening. ‘We hopen op deze manier iets aan te kopen voor een vereniging zodat ze een lange tijd kunnen genieten van onze schenking,’ zegt Lien. ‘Half februari steken we met onze vier leden de koppen samen en bespreken we elk doel één voor één. We hopen zeker eens een organisatie uit eigen gemeente te mogen ondersteunen.’

Organisaties die kandidaat zijn kunnen een motivatiebrief sturen naar JIPPAnimatie vzw, Mollentstraat 21, 2520 Broechem of mailen naar info@jippa.be tot 13 februari 2015.