JIPPAnimatie sponsort Kiemma

JIPPAnimatie vzw deed in december 2011 een oproep via verscheiden kanalen naar goede doelen. De organisatie ging na hun éénjarig bestaan een deel van hun gespaarde geld overdragen naar een goed doel in de regio. Heel wat mooie initiatieven bereikten de maatschappelijke zetel in Ranst.

‘Het was niet makkelijk om uit de vele goede doelen iets te kiezen.’ vertelt bestuurslid Tom De Noël. ‘We kwamen uiteindelijk bij KIEMMA terecht na een mooie en uitgebreide mail van Miek. De organisatie ondersteunde de laatste jaren enkele vzw’s en het Sinterklaasfeest in de Kievietwijk achter het Centraal Station in Antwerpen. De kansarme en dakloze kinderen krijgen er dankzij de steun van vele anderen elk een prachtig feest en vooral nieuw speelgoed als geschenk.’

Wie is KIEMMA?
Miek komt uit het onderwijs en heeft de laatste vijftien jaar van haar carrière gewerkt als pedagogisch begeleidster. Emmanuella startte als vrijwilligster bij verschillende werkingen. De laatste 10 jaar werkte ze in het arresthuis in de Begijnenstraat. Samen vormen ze sinds enkele jaren KIEMMA, daarbuiten zijn ze gewone moeders en ondertussen ook grootmoeders.

Schenking
‘JIPPAnimatie vzw is met zijn huidige structuur een gezonde vzw met nog steeds betaalbare kinderanimatie. Binnenkort zal de organisatie verhuizen naar Broechem, een grotere opslagplaats was nodig.’ kan Tom alvast meedelen. ‘We willen KIEMMA dan ook officieel een bedrag van 250 euro overdragen en hopen dat ze daarmee de nodige ruimte krijgen om ook dit jaar weer voor de kansarme kinderen in Antwerpen een feest te geven.’ besluit voorzitster Lien Melotte.