JIPPAnimatie kiest dit jaar twee goede doelen

IMG_4839Jaarlijks kiest de Broechemse vzw JIPPAnimatie een goed doel. Een deel van hun opbrengst van de verhuur van evenementen-jetons én de drankopbrengst van de comedy-avonden gaat ieder jaar naar een andere organisatie. Begin dit jaar kregen ze de kans om zelf een inzending te doen en te motiveren waarom JIPPA voor hen zou kiezen.

“Dit jaar waren er ook weer heel wat inzendingen,” zegt voorzitster Lien Melotte. “We houden steeds rekening met enkele factoren en voorwaarden voor we iemand selecteren. Zo staat voor ons een organisatie met een werking voor jongeren en kinderen voorop, maar ook de materialen die ze vragen zijn belangrijk om een beslissing te nemen,” vertelt Lien. “We schenken niet zomaar een deel van onze winst, we merken op dat er organisaties gemotiveerder zijn om een uitgebreid dossier in te dienen en dat men realistische zaken vraagt. Aangezien we in 2015 met onze vzw ons vijfjarig bestaan vierden en we stiekem ook niet echt konden kiezen hebben we dit jaar besloten om er twee te kiezen.”

IMG_4843Speelplein Flapuit krijgt speelmateriaal
Dit jaar ging onze eerste keuze naar Speelpleinwerking Flapuit, de speelpleinwerking bestaat voor kinderen en tieners van 6 tot 21 jaar met een licht mentale en/of motorische beperking in Maasmechelen. Elk kind mag ook zij of haar broer of zus meebrengen.

“Flapuit ondersteunen we met speelmateriaal voor een poppenhoek voor de meisjes en fantasiemateriaal van Star Wars voor de jongens.”

De Grijze Kat op kamp
IMG_4841Omdat we uit het Antwerpse nog een mooi initiatief binnenkregen kozen we voor Club De Grijze Kat, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen en jongeren uit Antwerpen-Noord.” De Grijze Kat biedt gratis activiteiten aan op zaterdag, organiseren een kamp en 2 keer per maand is er voedselbedeling voor de kansarme gezinnen. “Omdat ze graag op kamp willen gaan en ze dringend nood hadden aan slaapzakken kochten we tien stuks om de jongeren mee op kamp te laten gaan.

“Uiteraard zijn we iedereen dankbaar die bij ons drankjetons huurt, eens komen kijken en lachen op één van onze comedy-avonden. We krijgen alvast heel veel steun van onze buren, vrienden, familie, maar ook van de Gemeente Ranst,” besluit Lien.”