De verhalenkat vertelt “Vurig”

Naast deverhalenkatonze comedy-avonden in ons ‘Jippa-theater’ organiseren we ook vertellingen voor kinderen. Er is in de ruimte plaats voor 30 kinderen en 20 volwassenen. Op zondag 9 november kunnen de ouders en hun kinderen vanaf 4 jaar komen kijken en luisteren naar De Verhalenkat.

Kathleen Van der Velde vertelt als ‘De verhalenKat’ verhalen aan groot en klein. Ze is ook cliniclown. De openheid en empathie die daar voor nodig zijn helpen haar om authentiek en ontwapenend te vertellen. Daarnaast is Kathleen ook actrice, door haar sprekende mimiek en de fysieke kracht zorgt ze ervoor om haar verhalen expressief en levendig te vertellen. Tijdens het verhaal ‘Vurig’ brengt de vertelster ook muzikant Steven Michielsen mee.

Het verhaal zegt dat wanneer de aarde nog veel jonger was, het vuur in het bezit was van drie enge vuurwezens die het dag en nacht bewaakten. De mensen konden zich niet verwarmen en moesten de bittere kou weerstaan. Wie goed luistert komt misschien te weten wie eerst over het vuur beschikte, de mens of het dier. En wie het eerst zijn pootjes verbrandde.

JIPPAnimatie, Mollentstraat 21 – reserveer hier. Tickets kosten 6,50 euro, 6 euro voor leden gezinsbond/lerarenkaart.

Facebook