Ajok Vzw krijgt tenten voor kampen

006JIPPAnimatie vzw uit Broechem schenkt elk jaar een gedeelte van hun opbrengst aan een goed doel. Na de vele aanvragen en heel wat wikken en wegen hebben Nina, Tom, Sofie, Lien en Brendan gekozen om dit jaar Ajok VZW te steunen met 3 tenten.

‘Ajok staat voor “Alle Jongeren Op Kamp” en maakt deze naam waar door vakantiekampen te organiseren met een bijzondere aandacht voor kinderen en jongeren die minder mogelijkheden krijgen om van het bestaande vrijetijdsaanbod te genieten,’ zegt voorzitster Lien Melotte van JIPPAnimatie. ‘Hun belangrijkste doel is om ook deze jongeren een onvergetelijke vakantie te bezorgen, afgestemd op hun leeftijd, mogelijkheden en verwachtingen. We konden ons dan ook snel vinden in deze organisatie om hen te steunen met tenten,’ vertelt Lien.

‘Het is zeker niet gemakkelijk om uit de tientallen aanvragen een keuze te maken, het liefst van al zouden we ze allemaal willen steunen, maar dit kan uiteraard jammer genoeg niet.’ De organisatie, met een zetel in Gent, heeft ieder jaar het concept ‘Op Schok’. Tijdens dit kamp gaan 3 vrijwilligers met een kleine groep van 12 jongeren vijf dagen op trektochten-kamp in de Ardennen. Elke dag slapen ze op een andere plaats. ‘De vorige tenten waren aan vernieuwing toe, dus zijn we heel blij met deze steun zodat onze jongeren kunnen overnachten in een deftige tent,’ wil Charlotte van Ajok nog kwijt.